verzameling restauratie aankoop Phonograph.be Patrick historie verkoop
verzameling / collection restauratie / restauration aankoop / achat / buying home Patrick De Caluw historie / histoire / history verkoop / vente / sell

58. "Orchestration" -   De Auxetophone begeleid door een orkest 

Use of the Auxetophone in connection with orchestra

Utilisation du Auxetophone ensemble avec orchestre

 

Vorige Start Volgende

Zoals blijkt uit de foto's op de vorige pagina waren de spektakels opgezet met de Auxetophone groots. Om dit nog meer luister te geven werd er vaak beroep gedaan op een orkest om de afgespeelde grammofoonplaten te begeleiden. Om deze samengang mogelijk te maken publiceerde de Victor Co. speciale partituren horende bij platen van hun topartiesten. Hier afgebeeld de partituur horende bij Celeste Ada vertolkt door Caruso. Zoals hieronder te lezen valt telde het orkest  naast de dirigent nog 10 muziekkanten!

Verder werd uitgelegd hoe men de Auxetophone en de muziekkanten aan het zelfde juiste tempo kon doen spelen. Voor de dirigent en de 1e viool zag de partituur er zo uit. Voor de 9 overige instrumenten was er natuurlijk een apart blad. 

 

Hier tenslotte de grammofoonplaat waar de "Orchestration" bij hoort. Deze Victrola plaat met bordeaux rode label is maar aan n zijde opgenomen.  Aan de achterkant kleeft ook een etiket met daarop een woordje uitleg over dit stuk.

 

Nog meer...

VorigeVolgende

 

 

Patrick De Caluw    Antwerpsesteenweg 48    9140 Temse    Belgium    tel:+32(0)3771 29 77  e-mail patrick@phonograph.be

2003: webdesign 4U |  hosted by: webspace 4U | Phonograph siteadmin login |